lørdag 30. mars 2013

No knead bread...

I dag har jeg laget min første
"no knead bread" 
deig.
Blir spennende å fortsette på
denne enkle bakeprosessen.


Ingrediensene er 
ivhertfall ikke imponerende.
1/2 kg hvetemel
1 liten dæsj salt
1/4 ts tørrgjær
400 ml vann

Så er det bare å røre det sammen med en sleiv.
Og la deigen stå til heving i
mange timer.
Står litt ymse rundt omkring,
men fra 12-18 timer gir
jo litt slingringsmonn og krever lite planlegging.


I morgen rundt lunsjtider
skal denne deigen bli
til verdens beste brød.

Bare et par runder bretting med mel og slikkepott
på bakepapir, er visst alt som skal til før deigen skal legges rett i varm jerngryte
og puttes inn i stekovn.

Er jo den lange hevetiden som er det magiske her.
Må si jeg er bittelitt spent om dette
blir  bra som jeg har lest eller om det er oppskrytt.

Følg med - følg med...


Har også vært på et snuseturer med lille "mus" i dag.
Mye gode lukter som kommer fram
nå da snøen og isen er borte.

1 kommentar:

  1. Det blir ordentlig godt det der :) Blir en flott og god lunsj i morgen :)

    Fortsatt god påske

    Klem fra Monica

    SvarSlett