I dag har jeg laget min første
"no knead bread"
deig.
Blir spennende å fortsette på
denne enkle bakeprosessen.
Ingrediensene er
ivhertfall ikke imponerende.
1/2 kg hvetemel
1 liten dæsj salt
1/4 ts tørrgjær
400 ml vann
Så er det bare å røre det sammen med en sleiv.
Og la deigen stå til heving i
mange timer.
Står litt ymse rundt omkring,
men fra 12-18 timer gir
jo litt slingringsmonn og krever lite planlegging.
mange timer.
Står litt ymse rundt omkring,
men fra 12-18 timer gir
jo litt slingringsmonn og krever lite planlegging.
I morgen rundt lunsjtider
skal denne deigen bli
til verdens beste brød.
Bare et par runder bretting med mel og slikkepott
på bakepapir, er visst alt som skal til før deigen skal legges rett i varm jerngryte
og puttes inn i stekovn.
Er jo den lange hevetiden som er det magiske her.
Må si jeg er bittelitt spent om dette
blir så bra som jeg har lest eller om det er oppskrytt.
Følg med - følg med...
skal denne deigen bli
til verdens beste brød.
Bare et par runder bretting med mel og slikkepott
på bakepapir, er visst alt som skal til før deigen skal legges rett i varm jerngryte
og puttes inn i stekovn.
Er jo den lange hevetiden som er det magiske her.
Må si jeg er bittelitt spent om dette
blir så bra som jeg har lest eller om det er oppskrytt.
Følg med - følg med...
Det blir ordentlig godt det der :) Blir en flott og god lunsj i morgen :)
SvarSlettFortsatt god påske
Klem fra Monica