lørdag 7. september 2013

Matpai

I går laget jeg pai til middag.
Tenkte å dele den her.

Bunnen rørte jeg sammen faktisk 2 dager i forveien -
her snakker vi planlegging.
Ble slik denne gangen her, med travle dager er det godt for alt som er unnagjort.

Bunnen laget jeg av:

3 1/2 dl hvetemel
2 ss vann
160 g meirismør
Litt salt

Kjørte dette i kjøkkenmaskinen.
Pakket inn deigen i gladpack og la den i kjøleskapet.
Lurt å la den ligge minst 1/2 time.

Trykket bunnen ut i paiform som er 22 cm i diameter.
Prikket med gaffel og forstekte denne i 12 minutter.

Freste:
1 rødløk
2 chili
et par hakkede hvitløksfedd i stekepanna
Tilsatte et par never spinat
surret dette en stund - til spinaten ble litt slapp.

Tømte fyllet oppi den halvstekte bunnen.
Tilsatte diverse osterester i terninger.

Vispet sammen 3 egg og ca 1 dl fløte (melk eller creme fraiche) + salt & pepper.
Tømte blandingen over.
La hot italiensk pølse på toppen.

Stekte i 30 minutter på 200 grader.


Yammi.

Server med salat og dressing.



1 kommentar:

  1. Hadde Pai i går vi også- men en annen type :) den ser god ut denne hos deg :) Ja det er noe med det å forberede når det passer slik.

    Nyt dagen klem fra Monica

    SvarSlett