lørdag 23. november 2013

Fullkornspizzasnurrer og lørdagslunsjkos

I dag har jeg bakt pizzasnurrer av fullkornhvetemel.
Da blir baksten bittelitt sunnere enn hvis en en bruker vanlig hvetemel.


Enkel oppskrift kommer her:

50 gram smør smeltes
4 dl melk tilsettes
sjekk at væsken har kroppstemperatur -
løs opp en pakke fersk gjær i melk/smørblandinga.
Bruker du tørrgjær blander du den i litt av melet.
Tømte væsken med gjær i bollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsatte fullkornhvetemel til passe deig, ca 1/2 kg mel brukte jeg.
La maskinen elte deigen i 5-10 minutter.
Hev under plast til deigen har dobbel størrelse.

Rull ut et rektangel, bruk litt hvetemel på benken.
Legg på skinke og ost på 2/3 av deigen.
Jeg spruter også over litt chiliketchup.
Skinka kan byttes ut med f.eks salami.
Oregano eller annet krydder kan også brukes.
Pizzasausrester kan erstatte ketchup.
Bruk fantasien og det du har i skapet.
Rull sammen (på samme måte som til wienerbrød)
Legg en skjærefjøl under og skjær skiver.
Etterhev under plast/bakehåndkle i ca 30 minutter.
Pensle evenuelt med egg.
Stek i ca 15 min på 240 grader.
Avkjøl på rist.


Nyt :)))


Har hatt hjemmealenelunsj i dag,
men kos å pynte litt til seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar